Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Απολυτίκιο Άγ. Πρόκλου και Γρηγορίου - 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ, ΠΑΡΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.




    Φίλοι, αυτό που θα ζητηθεί, θα ελεγχθεί, και θα καθορίσει την μετά Θάνατο Αιώνια διαμονή είναι ποια ηταν η στάσης της καρδιάς μας προς τον Χριστό. Ήταν μια τυπική παραδοσιακή Πίστης, η πήγαζε απο μια ειλικρινή πηγαία εκτίμηση και Αγάπη προς Αυτόν. Ήταν απλώς τυπική, η γνήσια γεμάτη ΕΥΓΝΩΜΟΣΎΝΗ για την σταυρική του Θυσία.

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ φίλοι μου είναι ο πανταχού Παρών Θεός που διακρίνει τους ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ και τα ΚΙΝΗΤΡΑ της καρδιάς και δεν υπάρχει κανένα δημιούργημα αδιερεύνητο για ΑΥΤΟΝ, αλλα ΟΛΑ εινα ΓΥΜΝΑ μπροστά του, και στον όποιον και θα δώσουμε λόγο.(Εβραίους 4:12-13) ...
    Δεν ξεγελιέται απο την αδιάφορη προς αυτόν καρδιά που μεταλαμβάνει του Άρτου και του Οίνου, και νηστεύει, και πολλά άλλα έργα κάνει, αλλά Σ' ΑΠΟΣΤΑΣΗ τον κρατά και ΑΡΝΕΙΤΑΙ να του δοθεί και Σωτήρα της να τον ΔΕΧΤΕΙ.(Ιωάννης 1:12-13,Αποκάλυψη 3:20)
    Γιατί το κριτήριο εισόδου στην Αιώνια Ζωή είναι αν ΑΝΟΙΞΑΜΕ την καρδιά μας και τον Χριστό και τον καλωσορίσαμε Σωτήρα και Κύριο της Ζωής μας, και ΟΧΙ ανάψαμε κεράκια αλλά αν ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ τον Χριστό μ' ΟΛΗ μας την ΚΑΡΔΙΑ, και αν του ΔΟΘΗΚΑΜΕ. !

    Φίλοι ο Χριστός είναι ο νυμφίος, και μαζί του θα βρεθεί ΜΟΝΟ ο κάθε μετανοιωμένος αμαρτωλός που τον ΝΥΜΦΙΟ ΝΥΜΦΕΥΘΕΙ, που σαν ΝΥΜΦΗ που αγαπά τον Μνηστήρα της του ΕΔΩΣΕ την καρδια της, του παραδόθηκε, και ΟΧΙ αυτός που ολη τη Ζωη του ΕΚΚΛΗΣΙΆΖΕΤΑΙ αλλά δεν δέχεται ν'ανοίξει την καρδιά του, να του ΔΟΘΕΙ και ΣΩΤΗΡΑ και Κύριο του να τον ΔΕΧΤΕΙ !!!

    ΘΑ ΣΕ ΝΥΜΦΕΥΤΩ ΚΥΡΙΕ, ειναι η προσευχή που αν είναι πηγαία και ειλικρινής, ο Κύριος θα την απαντήσει και την παρουσία του σ' εκείνον που ειλικρινά τον ΑΓΑΠΑ, τον ΕΠΙΘΥΜΕΙ και τον εχει ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ για πάντα θα του χαρίσει!!

    Φίλε μου,η διάθεσης και τα ΚΙΝΗΤΡΑ της καρδιάς σου προς τον Χριστό ειναι αυτά που θα καθορίσουν την Αιώνια σου διαμονή. Αν η διάθεσης της καρδιάς σου είναι ΑΓΝΗ, αν η ΚΑΡΔΙΑ σου εκτιμά και ΑΓΑΠΑ τον ΧΡΙΣΤΟ, και του έχει ΔΟΘΕΙ και είναι ο ΝΥΜΦΙΟΣ της, ο Αγαπητικός της, στην ΕΥΛΟΓΙΑ του θα ΜΠΕΙΣ και ποτε δεν θα χαθείς.(Ματθαίος 11:28,Ιωάννης 1:12-13,3:16,6:37,Αποκάλυψη 3:20)

    Αν όμως αδιαφορία προς τον Χριστό χαρακτηρίζει την καρδιά σου, και ΠΟΤΕ δεν ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΕΣ ,τον ΧΡΙΣΤΟ Σωτήρα σου να τον δεχτείς, για την αδιαφορία της καρδιάς σου απο τον Παράδεισο όπως οι πέντε παρθένες που εν ΖΩΗ δεν φρόντισαν με το *λάδι* εγκαίρως να εφοδιαστούν, και εσύ απο τον παράδεισο θ' αποκλειστείς γιατί ΑΜΕΛΗΣΕΣ ν' ανοίξεις την καρδιά σου και ΣΩΤΗΡΑ σου μ' ευγνωμοσύνη και συντριβή τον ΧΡΙΣΤΟ να τον δεχτείς !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή