Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


  
1Εκατοντάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και ομογενείς κυρίως από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία συνέρευσαν και φέτος όπως κάθε χρόνο, στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων Κυθήρων.

Νωρίτερα το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο καθολικό της Μονής χοροστατούντων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών, Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, Σελήνων και Κισσάμου κ.κ. Αμφιλόχιου, του επισκόπου Επιδαυρου κ. Καλλινίκου και εκπροσώπων οργανώσεων και συλλόγων των ομογενών της Αυστραλίας.

Πρόκειται για μια από τις γνωστότερες διεθνώς θρησκευτικές γιορτές της Μεσογείου, 40 ημέρες μετά τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

«Αύριο εορτάζουμε την εύρεση της εικόνας ταυτόχρονα με τη θεραπεία ενός παραλυτικού που αναφέρεται στο τέλος του 16ου αιώνα» ανέφερε χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κυθήρων Θεόδωρος Κουκούλης, που τόνισε ότι «η «Μυρτιδιώτισσα» είναι η έφορος προστάτης του νησιού όμως το Μοναστήρι και η εικόνα έχουν εθνική και παγκόσμια ακτινοβολία».

Σύμφωνα με την ίδια παράδοση, η εικόνα της Θεοτόκου που βρίσκεται στα Κύθηρα, βρέθηκε τον 14ο μ.Χ. αιώνα από ένα βοσκό της περιοχής σε ερημική τοποθεσία γεμάτη από μυρτιές, απ' όπου έλαβε και το όνομα «Μυρτιδιώτισσα».

Στην εικόνα αποδίδονται πολλά θαύματα, όπως η προστασία του νησιού από επιδημία πανώλης, η σωτηρία του φρουρίου των Κυθήρων από σεισμό και πολλών ανθρώπων από βέβαιο θάνατο.

alt
alt
alt
alt
alt
alt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου